(Odijk), 030-6561223  (Zeist), 030-7519054

DE FISCALE ASPECTEN OP EEN RIJ

  • Afhankelijk van je belastingschaal loopt je voordeel op tot 35% ten opzichte van de aankoop van een nieuwe fiets. En in plaats van in één keer het gehele aankoopbedrag overmaken, ben je elke maand een vast, laag tarief kwijt.
  • Net als bij een leaseauto is er bij je leasefiets sprake van bijtelling. 7% om precies te zijn. Dat betekent dat 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets bij je salaris wordt opgeteld. En daar betaal je dan belasting over. In de praktijk ben je voor een gloednieuwe fiets van € 2.500 slechts 5-6 euro maand kwijt.
  • Indien je baas niet het volledige bedrag betaalt, dan kun je – heel slim - de volledige leasekosten inclusief service- en verzekeringspakket laten verrekenen met je brutoloon. Je spreekt met je werkgever af dat je vrijwillig brutoloon uitruilt voor de leasekosten. Het voordeel? Je brutoloon daalt en daarmee je belastingen en sociale bijdrage.

HOE LEASE JE EEN FIETS VAN DE ZAAK ALS WERKNEMER?

Dankzij de nieuwe fietsregeling krijgt de leaseauto gezelschap van de leasefiets. Zo rijd je de fiets van de zaak al tegen 7% bijtelling. Of anders gezegd: al vanaf een paar euro per maand. Dankzij de lage kosten en de heldere regels, is het nu zeer aantrekkelijk om voor de leasefiets te kiezen. Voor zowel werkgever als werknemer. Graag leggen we de belangrijkste aspecten uit.


PROFITEER TIJDENS ÉN NA DE LEASEPERIODE

  • Zakelijk fietsen is al goedkoper tijdens de leaseperiode, maar na afloop van het leasecontract profiteer je nóg een keer. Je kunt namelijk je fiets overnemen voor circa 15% van de nieuwwaarde, afhankelijk van de staat van de fiets.
  • Inclusief de overnameprijs bespaar je minimaal 25% en tot wel 80% ten opzichte van eigen aanschaf, afhankelijk van de bijdrage van je werkgever.
  • Wil je de fiets niet overnemen? Geen probleem, dan lever je deze kosteloos in.

SPEED PEDELEC VAN DE ZAAK VALT IN DE SMAAK BIJ SLIMME FORENS

  • Speed pedelec van de zaak wint snel aan populariteit
  • Lange afstanden afleggen dankzij topsnelheid van 45 km/u
  • Lage bijtelling vanaf 7,50 euro per maand

--

Steeds meer bedrijven zetten de e-bike in voor zakelijke mobiliteit en woon-werk verkeer. Binnen deze categorie is de de speed pedelec bezig aan een sterke opmars, want met deze supersnelle elektrische fiets van de zaak ben je nóg vlugger op kantoor of op je afspraak.

De speed pedelec is de snelheidsduivel onder de elektrische fietsen. De e-bike met trapondersteuning haalt immers snelheden tot 45 km/u. Met een dergelijke vaart overbrug je zelfs relatief grote afstanden in korte tijd. En dat je zelf meetrapt is alleen maar een pluspunt: je komt energiek aan op kantoor of bij een klant, zonder dat het je zweet hoeft te kosten. Bovendien doe je dat filevrij én milieuvriendelijk. De vele voordelen van de speed pedelec is de zakelijke fietser niet ontgaan. Dit jaar werden er zeker 30 procent meer speed pedelecs aangeschaft. In de eerste tien maanden van 2019 zijn zo al meer snelle e-bikes verkocht dan in heel 2018 tezamen, aldus voertuiginformatieverstrekker VWE.

Bijtelling speed pedelec van de zaak
De verwachting is dat de ingezette groei het komend jaar doorzet. Per 1 januari is de nieuwe fietsregeling van de overheid van kracht, waardoor je op een e-bike, zoals een speed pedelec, kunt fietsen tegen een aantrekkelijk lage bijtelling van 7 procent. Een kwalitatief goede speed pedelec van de zaak kost je maandelijks nog geen 10 euro (berekening op basis van een cataloguswaarde van 3.150 euro en een belastingpercentage van 37,35%). Voorwaarde is wel dat je werkgever de leasekosten voor de speedpedelec voor zijn rekening neemt, maar dat doet een slimme werkgever graag. Hij krijgt er immers fitte, vitale en gemotiveerde werknemers voor terug, terwijl hij meteen zijn mobiliteitsbeleid vergroent.

Regels voor de speed pedelec
Al is de speed pedelec een elektrische fiets, sinds 1 juli 2017 wordt hij vanwege z’n hoge topsnelheid voor de wet aangemerkt als een bromfiets. Dat betekent dat je een helm op moet. Geen brommerhelm, maar een lichtgewicht exemplaar speciaal ontworpen voor de speed pedelec. Ook moet je in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs. En je rijdt niet op het fietspad, maar op de rijbaan. Andere regels? Een WA-verzekering voor de speed pedelec afsluiten is verplicht, net als een geel kentekenplaatje. Maar geen zorgen. Als je een leasefiets neemt dan nemen wij en de fietslease aanbieder vaak alle werk voor jou uit handen. Zij regelen het kentekenplaatje en sluiten een verzekering en een WA-verzekering voor jou af. Dat zit allemaal bij de prijs in.

Is een speed pedelec van de zaak iets voor mij?
De ANWB noemt de speed pedelec een geschikt alternatief voor forenzen die 15 tot 40 kilometer van hun werk afwonen. Best aardige afstanden, maar de gemiddelde speed pedelec-fietser gaat zo’n 30 tot 35 kilometer per uur, weet de Fietsersbond. Wie fanatiek meetrapt, haalt zelfs de topsnelheid van 45 km/u. Ideaal voor op de snelfietsroute dus. Nederland kent binnen afzienbare tijd 74 van dergelijke fietssnelwegen, die vaak tussen steden liggen. In totaal wordt voor liefst 850 kilometer aan flitsfietspaden gebouwd. Nog niet overtuigd? De moderne speed pedelec ziet er stoer en sportief uit. Bekende speed pedelec-merken als Stromer, Sparta, Gazelle hebben namelijk veel oog voor design, waarmee jij in stijl naar je werk naar je werk




Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database queries