(Odijk) 030-6561223, (Zeist) 030-7519054,

Verzekeringen

Bikes&Care is een familiebedrijf met een sterke positie in de regio.

Het bedrijf is in 1934 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar al ver daarvoor werden er op onze locatie in Odijk fietsen met de hand gemaakt voor bakker of slager en werden rijwielen hersteld. Sinds 1 januari 2015 hebben wij onze naam veranderd in Bikes&Care, met als slogan “meer dan alleen fietsen…”

En dat omschrijft precies wie wij zijn!


Wij vertegenwoordigen een groot aantal bekende fietsmerken. Zo zijn wij Gazelle Premium dealer, Stromer dealer, Batavus Premium Dealer en dealer van Sparta& Loekie.

Onze monteurs maken het “meer dan alleen fietsen…” af met hun technische expertise en vakmanschap. Al onze monteurs zijn uitgebreid getraind en gediplomeerd en wij zijn  op E-Bike gebied, o.a. gespecialiseerd in: Bosch, Yamaha, Impulse, Innergy, E-motion, Panasonic en Shimano Steps systemen.


Het team van Bikes&Care bestaat uit jonge en enthousiaste mensen met hoogwaardige technische kennis, maar ook veel lol in het werk. Vakmanschap en kwaliteit zijn van groot belang, maar ook klantvriendelijkheid en kunnen werken in een team, mogen als kwaliteiten niet ontbreken. Klinkt dit als de ideale plek voor jou? En vind je het geen probleem soms net dat stapje meer te zetten? Stuur dan een sollicitatie naar Sandra Ronkes (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) met jouw motivatie en curriculum vitae voorzien van een goede foto.
VACATURE FIETSENMAKER FULLTIME  


WAT WIJ VAN JE VRAGEN:

*Je hebt ervaring en/of bent geschoold als tweewielertechnicus

*Je hebt ervaring met sleutelen aan  e-bikes, racefietsen, mountainbikes en stadsfietsen

*Je taken zullen bestaan uit:

*Het zelfstandig uitvoeren van allerlei soorten reparaties aan stadsfietsen, racefietsen, mountainbikes en elektrische fietsen

*Het snel en vakkundig rijklaar maken van nieuwe fietsen

*Het maken van de werkplaatsplanning en het verkopen van fietsen, onderdelen en accessoires


OOK BELANGRIJK:

*Je bent woonachtig in een straal van 20 kilometer rond onze winkels (Odijk of Zeist)

* Nieuw te openen vestigingen 2020 (o.a. Wijk bij Duurstede en Houten)

*Je hebt ervaring met verkoop in een winkel en hebt minimaal 3 jaar werkplaatservaring als fietsenmaker

*Je bent gemotiveerd om samen met ons Bikes&Care nog verder te laten groeien

*Je werkt precies, vlot en netjes

*Je bent sociaal en draagt bij aan de goede werksfeer in ons team

*Je vindt het niet erg om zowel in de werkplaats als in de winkel te werken

*Doorgroei mogelijk binnen ons bedrijf. 

*Je beschikt over een rijbewijs B.


WIJ BIEDEN:

*Fulltime dienstverband

*Salaris in overleg en conform CAO

*Fijne/nette en moderne werkplek

*Een gezellig, jong en compact team

*Werken met o.a. de A-merken als Stromer, Moustache, Gazelle, Sparta en Batavus.

*Afwisseling door de combinatie van reparatie in de werkplaats en verkoop in de winkel, op alle locaties. Tevens ophalen en terugbrengen van reparaties naar de klant of bezorgen van een nieuwe  fiets.

Heb jij interesse in deze super leuke en afwisselende baan, neem dan contact op met Sandra Ronkes op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 10 september 2019

Stromer ST3 AE (Anniversary Edition) Beperkt beschikbaar in Framemaat L en XL [video--> klik hier ]
Stromer info klik hier10 september 2019

Stromer ST1 Launch Edition: Nu beperkt beschikbaar in framemaat L.
Stromer info klik hier
 
Nieuws Update 25 juni 2019

SUI FW 4.1.3.3

Stromer ST2/ST3/ST5 meer info klik hier
Wij kunnen de software voor uw Stromer Pushen (vraag naar de mogelijkheden)


 Kom langs voor een proefrit en overtuig u zelf met onze service


Stromer ST3 in zwart en wit direct uit voorraad leverbaar
Beschikbaar in framemaat L of XL 


 

Wereldnieuws! Schwalbe Airless System:
nooit meer lekrijden! 100 procent onderhoudsvrij fietsen: hiervoor brengt Schwalbe nu het revolutionaire Airless System op de markt. De binnenband van het systeem bestaat uit

een extreem elastisch thermoplastisch Polyurethaan dat voor een lichte loop en comfort zorgt. Pluspunt voor de vakhandel: montage en verkoop vinden exclusief plaats via de gecertificeerde vakhandel!

Rondom zorgeloos – dit mag je bij deze band letterlijk nemen. Eenmaal gemonteerd kan er, bij normaal gebruik, tot wel 10.000 kilometer zorgeloos gefietst worden met het Airless System - zonder onderhoud, nooit meer lekrijden en nooit meer pompen. Met een gevoelsmatige luchtdruk van rond de 3,5 bar zijn de rijeigenschappen vergelijkbaar met die van een binnenband.
“Betreffende het comfort, de levensduur en het onderhoudsvrije systeem, biedt ons Airless System voor het eerst een echt alternatief voor de binnenband”, zegt René Marks, Schwalbe product manager touring.

page1image1793312

Wat men zich tot nu toe slechts kon wensen

wordt dit seizoen realiteit, of het nu gaat om fietsverhuurders, forenzen of gewoon om fietsers die nooit meer lek willen rijden en pompen. Ook E-bikes, die op grond van hun hoge gewicht, hogere snelheden en hogere belasting in bochten, hogere eisen aan een band stellen, profiteren van de lange levensduur en het onderhoudsvrije Airless System.

Duizenden mini-luchtkussentjes –
nieuwe dimensie in “veerkracht”
Massieve binnenband systemen bestaan al. Wat dit nieuwe Airless System zo buitengewoon maakt, zijn de technische eigenschappen van de foamdeeltjes, bestaande uit thermoplastisch polyurethaan (E-TPU), bekent onder de merknaam Infinergy® van BASF. Het is overigens hetzelfde materiaal dat in de zolen van Adidas BOOST hardloopschoenen gebruikt wordt. Zo heeft de Airless tube een uitstekende demping, biedt het veel comfort en geeft zelfs een energieboost dankzij de uitmuntende flexibiliteit van het materiaal.

„En precies die sensationele veerkracht maakt hét verschil in vergelijking met de tot dusver gebruikte foamsoorten voor solid tubes“, verklaart René Marks. De fysieke kracht waarmee het gecomprimeerde materiaal weer naar haar oorspronkelijke vorm terugveert, is bij dit E-TPU foam meer dan tweemaal zo hoog dan bij bestaande systemen. De oorzaak: het E-TPU-foam bestaat uit duizenden hermetisch verzegelde luchtkogeltjes. Ze vormen samen een zeer elastisch luchtkussen, dat niet wordt beïnvloed door permanente belasting veroorzaakt door continu rollen en grote temperatuurschommelingen.

„De Airless tube met zijn duizenden mini luchtkussentjes en enorme regeneratie vermogen biedt geweldige voordelen ten opzichte van huidige materialen voor massieve binnenbanden en is een echt alternatief voor de binnenband“, verklaart René Marks. De technische voordelen veroorzaken slechts een licht prestatieverlies, zo is de rolweerstand en het gewicht iets hoger dan bij binnenbanden. Echter overal waar een 100% onderhoudsvrij systeem de prioriteit heeft, verslaat het Airless System de binnenband.
Voor fietsers daarentegen, die veel waarde hechten

aan goede prestaties en een fijn uitgebalanceerd spel tussen band, binnenband en ondergrond, blijft de binnenband de eerste keus. Ook sportfietsers en fietsers die langere afstanden rijden zijn met de klassieke butyl-binnenband of tubeless systemen het beste af.“

Meer in historie… 

Bikes&Care is een familiebedrijf, dat tot voor kort bekend stond als Fietsotheek. 
Het bedrijf is in 1934 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Maar al ver daarvoor werden er op onze locatie in Odijk fietsen met de handgemaakt voor bakker of slager en werden rijwielen hersteld.

Onze winkel rond 1900


Onze winkel rond 1900.

Wat opvalt als u onze winkel bezoekt, is dat wij lager liggen dan de Zeisterweg ( de doorgaande weg langs onze winkel).
Dat komt omdat daar vroeger de Kromme Rijn stroomde, met daarlangs een pad waarover schippers hun trekschuiten over het water trokken.
Het voorhuis van de winkel, fungeerde in die tijd als kroeg, rustplaats voor de schippers op hun doortocht naar Utrecht of Wijk bij Duurstede. 
Later is het van een smederij, langzaam omgevormd naar een fietsenwinkel en rijwielhersteller. Iets wat wij 4 generaties verder nog altijd zijn.

Al in 1870 werd de loop van de Kromme rijn aangepast door het Ministerie van Oorlog om het water uit de Kromme Rijn snel bij de Hollandse Waterlinie te krijgen.
In de afgesneden arm bij Odijk lag ter hoogte van de huidige straat 'de Oude Haven' tot 1933 een loswal.
Net als in Werkhoven werd het water te ondiep en staakte het transport per trekschuit.
Tegenwoordig is slechts een watertje in een plantsoen zichtbaar. 

Sinds 1 januari 2015 hebben wij onze naam veranderd in Bikes& Care, met als slogan “meer dan alleen fietsen…”
En dat is precies wat we zijn.

Wij vertegenwoordigen al jaren een groot aantal bekende fietsmerken, zoals Gazelle (Premium dealer), Batavus, Sparta, Loekie. 
Maar ook Stromer als superieur High-speed merk en Moustache als eigenwijs en uniek merk zijn bij ons op hun plek.
Daarnaast bieden wij een ruim assortiment aan fietsaccessoires. Tassen, manden of kratten kunnen niet missen op uw fiets. 
Ze maken de fiets eigen en laten zien wie u bent. Sloten en een verzekering, zodat u ook ongestoord kan genieten van uw aankoop. 
Kinderzitjes, bellen, zadels, fietscomputers, wij zijn u met al deze accessoires graag van dienst.

Onze monteurs maken het “meer dan alleen fietsen…” af met hun technische expertise en vakmanschap. 
Al onze monteurs zijn uitgebreid getraind en gediplomeerd om uw fiets rijklaar te maken, te onderhouden en storingen te verhelpen. 
Wij zijn op E-Bike gebied, o.a. gespecialiseerd in: Stromer, Bosch, Yamaha, Impulse, Innergy, E-motion, Panasonic en Shimano Steps. 

Zelf bepalen wanneer wij uw fiets repareren...
In onze online werkplaatsplanner kunt uw een reparatie zelf online inplannen. 
U geeft aan wat er aan uw fiets moet gebeuren en kiest zelf een geschikte datum. 

Haal & brengservice...
Heeft u geen mogelijkheid de fiets zelf te komen brengen en woont u in de omgeving van onze winkels? 
Geen probleem, wij halen de fiets bij u op en brengen deze na reparatie weer bij u thuis terug.
Vraag ons even naar de kosten en voorwaarden.

Pannen? Met Bikes&Care snel weer op weg...
Voor kleine reparaties hebben wij ook de “snel service”.
Wij vragen u onder genot van een kop koffie even te wachten, totdat uw fiets weer klaar staat, zodat u snel weer verder kunt. 

Wij zijn trots op wie we zijn en zijn duidelijk waar we voor staan. Kwaliteit, vakmanschap, liefde voor fietsen en techniek en klantgericht.Fietsverzekering nodig?                               klik hier
Bromfiets/Speedbikes verzekering nodig?     Klik Hier

Voorwaarde Fiets          Klik hier
Voorwaarde Bromfiets   Klik hier